MISZMASZ TWOJA GAZETA

PORTAL DLA DŁUŻNIKÓW, WIERZYCIELI, KOMORNIKÓW, SĘDZIÓW I PRAWNIKÓW
Dziś jest:  piątek  19 kwietnia 2024r.

PRZEGLĄD PRASY

  • Miszmasz - Czarny Piar
  • Miszmasz - Czarny Piar
  • Miszmasz - Czarny Piar
  • Miszmasz - Czarny Piar
  • Miszmasz - Czarny Piar

ARCHIWUM PRZEGLĄDU

Każdego roku 1 procent najlepszych kierowników międzynarodowej sieci McDonald’s otrzymuje statuetkę Ray Kroc Award. Są to managerowie z wyjątkowymi wynikami i podejściem do pracy. Tym szczególnym wyróżnieniem często nagradzane są osoby kierujące polskimi lokalami sieci. W tym roku laureatami tej prestiżowej nagrody zostało aż czterech Polaków!

 

Ray Kroc Award to nagroda przyznawana od 1999 roku. Służy ona uhonorowaniu pracy managerów restauracji korporacyjnych jak i tych, prowadzonych przez licencjobiorców. Laureaci to wąskie grono najbardziej utalentowanych menagerów wybranych spośród 36 000 osób prowadzących restauracje McDonald’s na całym świecie. Ocena ich pracy jest kompleksowa. Obejmuje kwestie zadowolenia gości, prowadzenia zespołu, wyników finansowych, poziomu operacyjnego.

 

Na uroczystej gali podczas Światowej Konwencji McDonald’s Orlando w USA statuetki odebrali czterej kierownicy z Polski – Anna Gnojska, Adam Peglau, Bartosz Świsłowski i Karol Wancerz. Wszyscy zgodnie twierdzą, że dołączenie do elitarnego grona laureatów Nagrody Ray’a Kroca to dla nich ogromne wyróżnienie i zaszczyt.

 

Anna Gnojska swoją nominację zawdzięcza wyjątkowej umiejętności zarządzania zespołem. Badania satysfakcji klientów wskazały, że w 2015 r. poziom zadowolenia gości po wizycie w prowadzonej przez nią restauracji w Polkowicach był jednym z najwyższych wśród ponad 360 lokali polskiej sieci! Pani Anna klucz do sukcesu upatruje w odpowiednim motywowaniu podległego jej zespołu.

 

Karol Wancerz w tym roku świętuje 16 lat pracy w McDonald’s. Jak przyznaje, zasada prowadzenia restauracji jest prosta: przyjmować do zespołu dobre osoby, a potem stale dbać o ich motywację i ciągły rozwój. Liczy się zaangażowanie i dobra atmosfera w pracy. Karol osobiście uczestniczy we wszystkich rozmowach rekrutacyjnych. To właśnie takie podejście do swoich obowiązków sprawiło, że otrzymał on nagrodę imienia założyciela sieci McDonald’s.

 

Świetne wyniki operacyjne, czyli po prostu najwyższa jakość obsługi i oferowanych produktów oraz czystość, a także kluczowa rola we wdrażaniu projektu „Aktywny Kierownik Serwisu” w polskich lokalach sieci sprawiły, że Adam Peglau, kierownik jednej z wrocławskich restauracji, został laureatem Ray Kroc Award.

Bartosz Świsłowski został uhonorowany statuetką imienia Raya Kroca nie tylko za świetne wyniki operacyjne, ale także jego podejście do pracy. – Nie wolno poddawać się mimo niepowodzeń. Trzeba patrzeć szeroko i dążyć do wyznaczonych celów – tłumaczy. Siłą napędową prowadzonej przez niego kieleckiej restauracji jest zespół ludzi, w tym świetni menadżerowie, bez których nie udałoby się osiągnąć tak dobrych wyników.

 

W roku 2015 nagrodę Raya Kroca otrzymały 3 polskie kierowniczki: Beata Surzyn z Rybnika, Dorota Franczyk z Piotrkowa Trybunalskiego oraz Kamila Fuławka z Działu Szkoleń McDonald’s.

 

 

Informacja prasowa: newsrm

 

ARCHIWUM PRZEGLĄDU

 

miszmasz-menu-module

NA SKRÓTY